Οργή είχε προκαλέσει στην Ουκρανία η υπόθεση μιας μητέρας που άφησε τα δύο παιδιά της μόνα στο σπίτι να πεθάνουν από την πείνα.

Η 20χρονη Vladislava Podchapko, κατηγορείται ότι άφησε τον μικρό της γιο Ντάνιελ, ηλικίας 23 μηνών, και την κόρη της Άννα, μόνους στο διαμέρισμα της ενώ η ίδια έμεινε στο σπίτι του συντρόφου της για εννέα ημέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ στο Κίεβο, στο σπίτι δεν υπήρχε φαγητό, εκτός από μερικά γλυκά. Όταν η 20χρονη επέστρεψε, βρήκε τον γιο της νεκρό και την κόρη της σοβαρά άρρωστη.

Εικόνες από video που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν σκηνές από το εσωτερικό του σπιτιού και το βασανιστήριο των παιδιών, στην διάρκεια της πολυήμερης απουσίας της μητέρας τους. Οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν τα παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν, αλλά αν και διατυπώθηκαν ανησυχίες κανείς δεν έσπασε την πόρτα για να μπει στο διαμέρισμα.

Η Άννα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αν και όπως είπαν οι γιατροί, «ήταν πολύ εξαντλημένη και αδύναμη».

Η μητέρα είναι υπό κράτηση και αντιμετωπίζει μέχρι και οκτώ χρόνια φυλάκιση για παραμέληση παιδιών. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία είπε: «Δεν ήξερα ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να πεθάνουν».

Πηγή: www.lifo.gr